torsdag 19 mars 2009

Earth Hour

Imorgon kommer Arla släppa en ny mjölkförpackning. En svart sådan. Men om jag har fattat saken rätt så är det bara en tillfällig upplaga för att bidra till "Earth Hour" Just den timmen går av stapeln nästa lördag tror jag det är så många människor, företag och städer väljer att stänga av allt elektriskt. Ge vår jord en chans att andas. Det är en jättefin symbolisk handling tycker jag. Hur vi än vrider och vänder på det så mår inte världen speciellt bra. Tyvärr räcker ju inte denna timme till att rätta till allt men det ger ju en tankeställare. Bara här från min soffa så ser jag saker jag hade kunnat göra för miljöns skull. Småsaker men som ändå gör skillnad om många gör det.
Nu vill inte jag kalla mig nån expert heller men om alla släcker ner 20.30 eller när det nu var och sen tänder alla igen 21:30. Gör inte själv tändningen att det går åt mer energi än om alla har lamporna på? Eller är det jag som tänker konstigt?
Men fortfarande, jag tycker det är en god handling att delta i denna timme. Själv hade jag troligtvis tänkt att gå på bio då men jag kanske kan prioritera om.

Inga kommentarer: