måndag 11 maj 2009

Action på Östermalm

Igår på jobbet skulle vi till en tant som hade larmat. Hennes grannar i huset hade någon form av städdag och porten in i fastigheten stod helt öppen så vi gick in. Då kommer en tant:

- Ska ni till någon i trapphuset?
- Ja vi jobbar på trygghetslarmet och har en brukare som har larmat. Mer än så kan vi inte säga eftersom vi har tystnadsplikt.
- Men ni kan ju inte bara komma in.
- Som sagt vi jobbar på trygghetslarmet har en brukare som har larmat och har dessutom nycklar till fastigheten.
Vi springer uppför trapporna för att slippa tanten som lite smått i panik börjar ropa på sin man.
- Arne!! Vi har främlingar i huset!! Du måste gå efter dom och kolla vad dom gör. Skynda dig!

Så blir vi jagade av gubben istället. Suck. Det är det som kallas "Action på Östermalm" det bland damerna. Hur dum får man vara då om man låter porten stå öppen? Inte stänger jag den för att sedan öppna den och ta mig in.
Självklart ska man vara försiktig med vem man släpper in genom portar. Jag själv har nekat en tonårskille att bli insläppt i vår port även om han känner en som bor här. Jag vet inte vem han är och jag vet inte heller vem hans kompis är.
Men kommer två personer småspringades i klädda Attendo kläder, har en synlig legitimation, vinylhandskar redo i händerna, en nyckelknippa som består av kanske nyckeluppsättningar till 10-15 personer och dessutom parkerat en Attendo bil precis utanför porten så bör man kanske vara lite tillmötesgående. Ofta när brukaren inte lämnat någon portnyckel och bytt portkod så är det hjälpsamma grannar som hjälper oss. Deras inställning att tro på folk istället för att misstro dom.

Inga kommentarer: